Weekend Cursussen

Werken met Ytong

De ruwe blokken Ytong

Maak uw eigen meesterwerk in een weekend in de Belgische Ardennen
In Dohan, in het mooiste deel van de Belgische Ardennen geef ik tweedaagse cursussen beeldhouwen in gasbeton, ook wel bekend als Ytong. Deze uiterst zachte kunststeen maakt het mogelijk dat zelfs absolute beginners aan het eind van het weekend hun eigen beeld af hebben. Maar ook meer ervaren beeldhouwers zien het als een openbaring om zo snel zoveel resultaat te boeken.

Klassiek beeldhouwer ontdekt Ytong

Beeldhouwer Teun was totaal gegrepen; dat je een beeld in vorm kon zágen was een ontdekking.

Harde afwerking
Indien gewenst kan het stuk dan nog een fraai laagje koper of tin krijgen en daarmee wordt het echt een onverwoestbaar beeld voor altijd. Vocht- en vorstbestendig, prima voor bijvoorbeeld in de tuin.

Baby gorilla, afwerking met rood koper            Pinguin, afwerking met tin

Wilt u net als zovele enthousiastelingen in de afgelopen jaren een leuk beeldhouwweekend in de Ardennen? De cursusdata voor 2021 zijn bekend:

De weekenden in 2021:

  • 22-23 mei
  • 19-20 juni
  • 14-15 augustus
  • 11-12 september

De Prijs

De cursus kost € 145, inclusief alle materialen en gebruik van gereedschap. Ook krijgen de deelnemers op beide dagen een lekkere Ardeense lunch in de buitenlucht.

Beeldhouwen in een prachtige omgeving       Vanina voor het eerst aan het beeldhouwen       Heerlijk dineren       In het groen

Verblijf
Overnachten en eten kan in elke prijsklasse; er zijn prima B&B’s in het dorp zelf en een goede camping (Maka) is op 6 kilometer afstand. Een reservering zal ik graag voor u regelen.

Dohan


View Larger Map

Info:   contact Thijs Westerbeek van Eerten